Nog nooit zoveel asielaanvragen in België. “Situatie wordt onhoudbaar”

Door Theo Francken op 4 november 2022, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel
Theo Francken

“Aan het einde van het jaar zullen er 100.000 mensen asiel hebben aangevraagd in België.” Dat verklaarde bevoegd staatssecretaris De Moor in de media. Daarmee is de situatie slechter dan in 2015, het jaar van de Europese asielcrisis. Voor Kamerlid Theo Francken is deze situatie onhoudbaar en het gevolg van het “naïeve linkse beleid dat de deur opzet voor illegale migratie. Het is tijd voor verandering.”

“100.000 asielaanvragen, dat is het hoogste aantal sinds het ontstaan van dit koninkrijk. Ter illustratie, dat zijn evenveel mensen als in een stad zo groot als Leuven die erbij willen komen, op één jaar tijd. Nooit keerde we meer leeflonen uit, nooit gaven me meer belastinggeld uit aan de asieldiensten en dan nog wordt België dagelijks veroordeeld ‘omdat we niet genoeg doen’”, aldus Theo Francken.

Naïef links beleid

“Deze situatie is onhoudbaar. Dit record is het rechtstreekse gevolg van een naïef links beleid dat de deur openzet voor illegale migratie. Het is hoog tijd om het Australische model in te voeren”, besluit Francken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is