“De luchthaven en haar medewerkers verdienen beter dan dit amateurisme”

Door Theo Francken op 20 oktober 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Luchtvaart
Vluigtuigen op Brussels Airport

Eén week na de aankondiging van de ondertussen befaamde vliegtaks, kan de paars-groene regering nog altijd geen duidelijkheid geven over de omvang van deze belasting. “Zo voer je geen beleid,” aldus Kamerlid Francken, “zonder overleg een taks opleggen aan een privébedrijf, zonder te weten hoe of wat. Dat is puur amateurisme.”

Kamerlid Francken interpelleerde woensdag de bevoegde minister Gilkinet over het dossier in de Kamercommissie Mobiliteit. Op de gestelde vragen ‘Hoe zal de 30 miljoen euro geraamde inkomst uit de vliegtaks gehaald worden, wat zijn de voorwaarden en het kader van deze belasting en welk bedrag gaat de reiziger extra moeten ophoesten voor een ticket’, kwam geen enkel antwoord.

“De luchthaven van Zaventem is de tweede grootste economische pool van dit land. Duizenden jobs -vooral in Vlaams-Brabant- hangen er van af en wat doet deze regering? Zonder overleg dit privébedrijf, dat uit een diepe crisis komt, een extra taks opleggen. Een taks die zijn concurrentiepositie verder verzwakt. De luchthaven en haar medewerkers verdienen beter”, besluit Francken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is