Geen tijdelijke asielopvang in Kampenhout: “Alweer koude kermis voor de Moor”

Door Theo Francken op 23 maart 2023, over deze onderwerpen: Asiel
Theo Francken

Kamerlid Theo Francken is tevreden dat er eindelijk klaarheid is over de situatie van de mogelijke asielopvang in Kampenhout. Hij bracht de plannen van de Moor in de openbaarheid en argumenteert al van het begin dat de site in Kampenhout – midden in natuurgebied - totaal ongeschikt is om een asielcontainerdorp te plaatsen. Daarnaast werd ook de burgemeester van het aangrenzende Steenokkerzeel, waarop de enige toegangsweg tot de site uitgeeft, niet op de hoogte gebracht van de plannen.

"Na het debacle in Sint-Pieters-Leeuw, komen de Moor en co weer van een koude kermis thuis. Ook Kampenhout en Steenokkerzeel geven nu het niet mis te verstane signaal dat ze niet horen op te draaien voor het wanbeleid van de federale regering."

Meer respect voor lokale besturen

Francken hamert daarbij ook op meer respect in de toekomst voor lokale besturen en voor de Vlaamse Rand, een regio die al veel kopzorgen heeft door de immense verfransing en vervreemding. "Opvangplaatsen opdringen zonder overleg is hoe dan onaanvaardbaar en leidt enkel tot nog minder draagvlak."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is